Femeie pe scara organizand dulapul de haine
Organizarea dulapului de haine

Pentru organizarea vieții trebuie angajament, timp și efort (și în unele cazuri finanțare). Nu trebuie să fii foarte strângătoare ca să fii coplesită de ideea de organizare a casei. Pentru majoitatea dintre noi un mediu în care fiecare hârtie este la locul ei este nimic mai mult decât un vis.

Cum să devii organizată? - începe de undeva, nu contează de unde, în general cu ceva care te deranjează dar nu e prea mult pentru a fi copleșită.

Iată cele cateva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru a deveni mai organizată:

1. Adu mai puține lucruri în casă

Trebuie să fii mai selectivă cu ceea ce cumperi și ceea ce pastrezi. În loc doar să îți placă să ai lucruri, pastrează numai acele obiecte care îți plac și care îți aduc ceva un plus în viață într-un fel. O dată ce lucrurile sunt în casă, e mai greu să scapi de ele. Donează-le sau vinde-le cât mai repede pentru a le scoate din casă.

2. Trebuie să știi exact unde pui lucrurile pe care le aduci în casă

Gândeștete înaine să cumperi ceva unde îl pui. Ți s-a întâmplat să cumperi un lucru pe care îl mai aveai, numai pentru că ai uitat că îl ai sau pentru că nu știi unde l-ai pus pe cel vechi?

3. Găsește o casă convenabilă pentru obiecte

A pune lucrurile la locul lor ar trebui să fie la fel de ușor ca a le pune pe jos. Gândeștete cum utilizezi obiectele. Crează zone sau arii unde faci anumite activități. Ține materialele pentru aceste activități în același loc. Crează o modalitate usoară prin care poți să pui materialele jos și să le reiei mai târziu.

4. Trebuie să știi exact de ce păstrezi fiecare bucată de hârtie

Hârtia este cea mai mare problemă, toți păstram prea multă hârtie. Stabilește un sistem pentru a organiza circuitul hârtiilor. Păstrează hârtiile importante lîngă birou. Te sfătuiesc să nu petreaci prea mult timp îndosariind, dacă ai un sistem detaliat de îndosariere îți va lua mai mult timp să găseștiii ceea ce îti trebuie. Ar trebui să fie simplu să pui rapid la locul lor hârtiile. Stabilește un sistem ușor de îndosariere și ține un tocător de hârtie lângă birou.

5. Distrează-te organizând

Atunci când inspirația te lovește urmează-o. Organizează dulapul sau cămara împreună cu o prietenă și fă și tu același lucru pentru ea. Vei avea companie și va fi mult mai plăcut. Dacă organizarea nu este ușoară pentru tine, cere ajutor unei persoane specializate. Poți avea pe cineva care să te ajute să stabilești un sistem pe care tu doar să il menții.

6. Fii atentă la perfecționism

Asta în general te impiedică să fii organizată. Nu trebuie să fie perfect, trebuie sa fie organizat.

7. Deleagă

Angajează o menajeră, nu trebuie să vină în fiecare săptămână. O menajeră excelentă te poate ajuta să rămâi pe calea cea bună. Sau un contabil daca ai nevoie de el. Deleagă ceea ce nu poți face sau nu îți place.


ARTICOLE SIMILARE