Când vine vorba de curățat, blaturile din bucătărie și chiuveta din baie sunt destul de lustruite. Dar cum rămâne cu restul casei? Dacă ai o rutină săptămânală de curățenie cel mai probabil aceasta nu se schimbă niciodată și așa scapi din vedere unele zone din casă care rămân neatinse. Data viitoare când îți pui mănușile de menaj spală sau șterge și aceste locuri.
Iți place mirosul de prăjituri proaspăt scoase din cuptor, cel de coji de portocale sau mirosul unei cafenele și ai vrea ca și casa ta să aibă asemenea arome care te acaparează și te fac să te simți bine.
Îți speli hainele des pentru că le porți zilnic și se murdăresc, dar accesoriile pe care deși le porți zilnic uiți că ar trebui spălate sau cel puțin șterse aproape la fel de des.
Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte versatil, pe lângă rolul esențial în prepararea prăjiturilor este și un agent de curățare excelent. Nu trebuie să mai cumperi o mulțime de substanțe chimice, un costum de protecție, o masca de gaze și mănuși pentru a avea o casă curată, bicarbonatul este biodegradabil, nu este toxic nici pentru copii și nici pentru animalele de companie și bonus este ușor abraziv. Este în special eficient în bucătărie și baie, în mare parte pentru calitatea sa de a absorbi mirosurile.
Sortarea puloverelor,a hainelor groase și curățarea temeinică a căzii este doar începutul unei adevărate curățenii de primavară. Totuși trebuie să faci mai mult pentru a mai rezolva din dezordinea acumulată în ultimul an, și asta înseamnă să scapi de toate lucrurile mărunte care stau aruncate peste tot, care ocupă spațiu și colectează praf. Gândește te la umerașele de curățătorie, la cablurile de alimentare vechi și încurcate în spatele televizorului sau la felicitarile de Crăciun.
Ne spălăm hainele regulat pentru că le purtăm în fiecare zi, dar pantofii nu ne obosim să-i curățăm prea des. Evident nu trebuie spalați de fiecare dată când îi purtăm dar o dată la 3 - 4 luni sau când sunt murdari, curatarea lor este necesară.
Studiile arată că majoritatea oamenilor își spală așternuturile după 10 - 14 zile, dar sunt unii care le schimbă după 3 sau chiar 4 săptămâni. Eek! Așa că un ghid despre cât de des trebuie spălate anumite lucruri pare util.
Vine primavara așa că e timpul să cureți aerul, la propriu. Urmează acest ghid pentru a-ți fce aerul pe care îl respiri mai curat.
Cine vrea sa fie ordonat? Nu e chiar așa complicat pe cât pare. Cei care își mențin casa ordonată fără efort aplică doar niste reguli pe care tu le ignori.
Pantofii urât mirositori sunt o problemă jenantă.Să nu care cumva să ajungi la cineva acasă și să ti se ceară să-ți lași pantofii la ușă. Cauzele acestei stuații neplăcute sunt bacteriile, transpirația și alte probleme ale piciorului. Pentru a combate aceasta situație cea mai bună variantă e să o previi. Ce poți face pentru ca pantofii tăi să nu aibă un miros neplăcut.
Cameristele de hotel știu cel mai bine cum se face curățenia rapidă și eficientă. Ele au experiență și foarte multe sfaturi care te pot ajuta acasă.
Probabil că atingi tableta, tastatura computerului și telecomanda mai des decât orice alt obiect din casă. Știi că telefonul tău găzduiește de 18 ori mai mulți microbi decât butonul de la toaletă? Eek! Foloseste acest ghid pentru a-ți curăța electronicele în siguranță.