Sortarea puloverelor,a hainelor groase și curățarea temeinică a căzii este doar începutul unei adevărate curățenii de primavară. Totuși trebuie să faci mai mult pentru a mai rezolva din dezordinea acumulată în ultimul an, și asta înseamnă să scapi de toate lucrurile mărunte care stau aruncate peste tot, care ocupă spațiu și colectează praf. Gândește te la umerașele de curățătorie, la cablurile de alimentare vechi și încurcate în spatele televizorului sau la felicitarile de Crăciun.

Organizarea e oarecum o formă de artă atunci când vine de vorba de haine, decorațiuni sau obiecte cu valoare sentimentală, dar aceste 5 lucruri mici pot fi aruncate repede și ușor și au un mare impact asupra spațiului.

Iata cele cinci lucruri care in general sunt uitate si pe care trebuie sa le sortezi si arunci in timp ce iti eliberezi si iti cureti casa pentru primavara.

Prosoape vechi de baie și bucătărie

Prosoapele "expiră", în general, cam în doi ani - atunci când pierd din absorbanță ca urmare a utilizării și spălării repetate care, in timp, slabesc fibrele. Deși poate că pare puțin cam des pentru bugetul tău, cel mai probabil ai unele prosoape care sunt mult mai vechi și trebuie înlocuite.

Felicitări, invitații și papetărie veche

Inteleg că, să arunci o felcitare de la bunica poate suna putin cam dur. Dar dacă nu vrei sa o expui sau dacă nu are o valoare sentimentală unică, e timpul să te desparți de ea. Acelasi lucru trebuie sa faci si cu invitațiile pentru evenimente trecute, sau cărtile de vizită cu o adresă care nu mai e de actualitate. Dacă alegi să păstrezi câteva felicitări din motive sentimentale, investește într-o cutie frumoasa de lemn sau de panză în care să le depozitezi.

Ustensilele de bucătărie duplicat

Sertarele și dulapurile din bucătărie sunt printre cele mai pline locuri de depozitare din casă, așa că, acordă-le puțină atenție primavara aceasta. Probabil că nu ai nevoie de trei polonice de aproximativ aceeași dimensiune sau două tigăi identice. Începe prin a scoate totul din câte un sertar pentru a vedea ce se ascunde (cel mai probabil nefolosite) în fundul sertarului, apoi pune la loc numai ce vrei să păstrezi.

Umerașele de sârmă

După ce ți-ai curătat dulapul de haine pentru primavară probabil vei găsi căteva umerașe pe care ți-ai adus hainele de la curățătorie. Strângele pe toate și scapă de ele. Un dulap organizat începe cu umerașe de același fel care sunt și estetice și utile.

Cabluri de alimentare și alte cabluri

Tehnologia pe care o cumpăram se schimbă rapid chiar de la un an la altul. Acel morman de cabluri de alimentare, încărcătoare de telefoane și alte cabluri sunt total inutile. Totuși, acestea sunt dăunătoare mediului deci ca să le arunci mai întâi găsește în apropiere un punct de reciclare a electronicelor.