Cameristele de hotel știu cel mai bine cum se face curățenia rapidă și eficientă. Ele au experiență și foarte multe sfaturi care te pot ajuta acasă.

1. Curăță dezordinea prima

Aruncă gunoiul, scoate așternuturile, ordonează lucrurile care nu sunt la locul lor și pune în coșul de rufe toate hainele murdare atârnate prin dormitor. În baie scoate prosoapele, covoarele de baie, sticlele de sampon etc. Astfel vei elimina tentația de a șterge sub ele și de a le pune la loc pe suprafețele ude, ceea ce crează urme.

2. Preferă cârpele de microfibră - dar pot avea și substitute pentru ele

Secretul ștergerii prafului eficient este o carpa adecvată, cârpele de microfibră sunt cele mai bune. Dacă nu ai una poti folosi una din bumbac 100% - un tricou vechi sau o față de pernă veche - umezită puțin. Nu folosi prosoape sau cârpe de poliester - acestea pot crea mai mult praf.

3. Știu că secretul de a face patul rapid este în etichete

A face un pat mai mare deâat unul de o persoana poate fi consumatoare de timp: Indiferent din ce colț începi realizezi că ai pus latura lungă a cerceafului pe latura scurtă a patului. Secretul este "Eticheta este întoteauna la picioare". Sau poți face un semn care să idice unul din colțuri de exemplu dreapta jos.

4. Scutură draperiile între spălări

Particulele de praf vor continua să circule prin cameră dacă nu scutruri si draperiile. Cea mai bună metodă este să le lovești cu un prosop de mâini. Se pare că un prosop de dimensiunea asta este suficient de greu ca să aibă efectul dorit asupra draperiilor dar suficient de ușor ca să nu te doară mâna. Unealta de la aspirator pentru curătarea draperiilor nu este foarte eficientă deci mai bine scutură praful pe jos după care îl aspiri.

5. Dau cu mătura sau cu aspiratorul înainte să dea cu mopul

Intotdeauna aspiră sau matură înainte de a da cu mopul pentru că nu vrei păr ud pe jos care e dificil de indepartat. Când vine momentul să dai cu mopul începe din capătul cel mai îndepartat și îndreaptăte către ușă.

6. Curață baia ultima

Cel mai bine e să începi din dormitor pentru a minimiza transferul de microbi.

7. Știu că produsele de curățat au nevoie de timp pentru a avea efect

Lasă produsele de curățat să facă treaba pentru tine. Pulverizază cu deterdent pe pereții dușului, toaletei și lasă ca produsele să acțoneze câteva minute. Folosește timpul acesta pentru a curăta oglinzile, ferestrele și orice altceva ce este în cameră. Apoi întoarcete și spală mai ușor suprafețele.

8. Aspiră în sens invers decât ai fost învățată

Mama probabil că ți-a spus să începi din cea mai îndepărtată parte a cemerei și să te îndrepți către ușă. Cameristele aspiră de la intrerea în cameră pe zonele de trafic intens și când ajung în cel mai îndepărtat colț al camerei se întorc și aspiră toată camera. Astfel zonele de trafic intens sunt aspirate de două ori.

9. Soluția de curătat favorită este oțetul

Într-un pulverizator pune o parte oțet și trei părți apă. Această soluție curțăa până și rezidurile de la alte soluții de curățat.

10. Au tot timpul la îndemână o periuță de dinți

Sigur nu e nevoie să cureți toată casa cu o periuță de dinți, dar sunt locuri în care vei avea nevoie de ea, mai ales în baie de exemplu în jurul robineților.

11. Au toate ustensilele în același loc

Cameristele au toate ustensilele de care au nevoie în cărucioare. Tu nu ai nevoie de un cărucior dar poți avea o versiune în miniatură flolosind o galeată sau o ladă de plastic în care să ai la îndemână toate soluțiile de curățat, cârpele, periile etc. Dacă ai totul laîndemâna vei termina mai repede de curățat în plus îl poți pune în debara și îl scoți la nevoie.


ARTICOLE SIMILARE