Probabil că atingi tableta, tastatura computerului și telecomanda mai des decât orice alt obiect din casă. Știi că telefonul tău găzduiește de 18 ori mai mulți microbi decât butonul de la toaletă? Eek! Foloseste acest ghid pentru a-ți curăța electronicele în siguranță.

Bineințeles că ne spălăm pe mâini des (iar de când cu pandemia ne și dezinfectăm des), spălăm chiuveta și chiar și filtrul de cafea, dar când vine vorba de curățat de câte ori te gandești la tehnologie? Pentru că atingem dispozitivele electronice în fiecare zi experții recomandă sa le curățăm cel puțin o dată pe săptămână. Iată de ce ai nevoie: o carpă de microfibră, șervețele cu alcool sau alt tip de dezinfectant sau un chit de curățare conceput special pentru a curața electronicele delicate (nu e absolut necesar dar unii preferă să platească mai mult ca să le fie mai comod). Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ții minte este: să citești manualul aparatului pentru a verifica instrucțiunile producătorului referitoare la curățare.

Telefonul

Citește instrucțiunile producătorului referitoare la curățare. Poți folosi chiturile speciale sau alternativa cea mai iefină și mai la îndemână servetelele cu dezinfectant. Curăță ecranul și toate suprafețele telefonului cu servețelul cu alcool. Odată dezinfectat folosește o carpă de microfibă pentru a elimina orice urme. Curăță-ți telefonul o dată pe zi.

Tastatura computerului

În primul rând dacă ai un laptop închide-l, dacă cureți tastatura desktop-ui deconectează-o de la computer. Întoarce tastatura cu tastele în dos deasupra unui coș de gunoi sau a chiuvetei pentru a scoate toate firmiturile. Folosind un spray cu aer comprimat (sau o pară de suflat) îndepărtează praful sau murdăria din jurul fiecărei taste. Apoi ia un șervețel dezinfectant și curăță tastele, pentru zonele înguste dintre taste un bețișor de urechi îmbibat în dezinfectant ar trebui să rezolva problema.

Tableta

Șterge toate suprafețele tabletei cu un șervețel cu alcool după care șterge cu o carpă de microfibră ecranul.

Ecranul computerului

Ecranul calculatorului e mai curat decât tastatura sau telefonul mobil dar tot trebuie curățat. Șterge ecranul cu o carpă de microfibră pentru a îndepărta praful și murdăria apoi șterge cu un șervetel cu alcool pentru a-l dezinfecta și șterge iar cu o carpă curată de microfibră pentru a îndeparta urmele de alcool. Dacă computerul este utilizat de întreaga familie sau copii ating des ecranul curăță-l cel puțin o dată pe săptămână.

Căștile

Căștile sunt destul de abuzate, sunt aruncate în geantă, puse în urechi, rulate într-un ghem și iar aruncate în geanta de sală. Indiferent de ce ai citit în alta parte NU băga căștile în apă cu săpun și nu le ține sub jetul de apă. Orice tehnică de curățare care implică prea mult lichid le va strica. Curăța partea pe care o bagi în ureche cu un șervetel cu dezinfectant după care șterge și furul. În cazul în care căștile au parți detașabile scoate-le și curăță-le separat.

Mouse-ul computerului

Decuplează mouse-ul de la calculator sau scoate-i bateriile. Șterge mouse-ul cu o carpă de microfibră pe toate părțile apoi fă același lucru cu șervețelul cu alcool. Pentru a alunga microbii între curățări șterge mouseul cu grijă pe partea pe care îl atingi cu un șervețel cu alcool având grijă să nu apeși pe butoane pentru că ai putea obține rezultate nedorite.

Ecranul televizorului

Verifică manualul cu instrucțiunile de curățare ale producătorului. Ecranul televizorului probabil se umple de praf dar nu de murdărie. Ia o carpă de microfibră și șterge ușor ecranul dacă există murdărie încăpățânată umezește un colț al cârpei în apă și șterge locul cu probleme după care usucă-l cu partea uscată a carpei. Ai grijă să nu apeși prea tare pentru ca ai putea strica ecranul. Dacă tot ștergi televizorul șterge și celelalte unități atașate la el mediabox, playstation etc. pentru că televizorul actionează ca un magnet pentru praf.

Telecomanda

Scoate bateriile din telecomandă. Deasupra unui coș de gunoi sau deasupra chiuvetei folsoește o periuță de dinți uscată pentru a îndepărta murdăria adunată pe langă butoane, un spray cu aer comprimat ar putea fi folositor. Pentru a îndeparta mizeria din locurile foarte înguste împăturește o hârtie de imprimantă în mai multe și împinge mizeria cu colțul format. Șterge cu un șervețel cu alcool întreaga telecomandă și lasă tot lichidul să se evapore înainte de a pune bateriile la loc. Șterge telecomanda cel puțin o dată pe săptămână.


ARTICOLE SIMILARE