Ai telefonul în buzunar tot timpul și atunci când se ivește ocazia ai vrea ca pozele tale să arate ca cele făcute cu o cameră profesională, lucru greu de realizat dar nu imposibil. Evident că pentru rezultate cât mai apropiate de fotografia ideală ai putea investi într-un trepied, câteva lentile și filtre dar ce șanse sunt să le ai mereu la tine sau până le montezi să ratezi momentul, așa că mai bine te descurci numai cu telefonul.
Daca derulezi prin Instagram ore la rand si una din doua poze iti plac inseamna ca esti #instaobsesed. Inafara de a admite ca iti plac fotografiile utilizatorilor faimosi de Instagram poate ar fi cazul sa te perfectionezi si tu in domeniul fotografiei cu telefonul. Cu putina editare si creativitate, vei avea imediat un profil care sa iasa in evidenta.
Acum că telefoanele au camere puternice aproape că nu mai este nevoie să iei cu tine în vacanță un aparat foto compact sau un DSLR. Chiar dacă calitatea imaginii e puțin mai slabă, telefonul este o soluție mai bună din mai multe motive. Dacă îndrepți un DSLR cu un obiectiv enom către cineva probabil vei obține o strambătură sau o privire furioasă, dar dacă faci același lucru cu telefonul vei fi pactic invizibilă, pe de altă pare telefonul e întotdeauna cu tine și e mult mai rezistent la intemperii decât un DSLR.
Pentru că selfie-urile nu le faci numai pentru tine, publicarea și administrarea selfie-urilor e o altă etapă importantă în drumul către un profil cât mai vizualizat și plăcut.
Fie că ne place sau nu trăim în era selfie. Deși tu ești personajul principal în selfie, decorul și lumina o pot face mai interesantă sau o pot strica indiferent cât de draguță ești.
În fiecare zi sunt făcute milioane de selfie-uri și o treime din cele care și le fac recunosc că le retușează digital înainte de a fi publicate. Prima din cele trei părti ale acestei serii de articole este despre atitudinea pe care trebuie să o adopți pentru un selfie reușit.
Pozele decente cu făcute telefonul în interior sunt greu de obținut în condiții normale, dar să obții luminițele și reflexiile bradului în condiții de iluminare slabă e o adevarată provocate. Iată câreva sugestii care te vor ajuta să realizezi fotografii frumoase ale bradului și a eventualelor personaje.
Probabil cel mai cunoscut principiu al compoziției fotografice este "regula treimilor", și este baza fotografiilor echilibrate și interesante. Dacă fotografiile tale nu respectă această regula nu înseamnă neapărat ca ele nu sunt interesante dar înainte de a încălca acest principiu e bine ca mai întâi să îl cunoști pentru a te asigura că știi în ce situații merită să nu îl aplici.
Pentru că telefoanele mobile au devenit principalul mijloc de a face fotogafii e important să știi câteva reguli care te vor ajuta să ai poze mai reușite decât ale prietenilor tăi (și asta chiar dacă telefonul tău nu are cea mai grozava camera foto).