Acum că telefoanele au camere puternice aproape că nu mai este nevoie să iei cu tine în vacanță un aparat foto compact sau un DSLR. Chiar dacă calitatea imaginii e puțin mai slabă, telefonul este o soluție mai bună din mai multe motive. Dacă îndrepți un DSLR cu un obiectiv enom către cineva probabil vei obține o strambătură sau o privire furioasă, dar dacă faci același lucru cu telefonul vei fi pactic invizibilă, pe de altă pare telefonul e întotdeauna cu tine și e mult mai rezistent la intemperii decât un DSLR.

Dacă călătoresti singur aceste idei pot face parte din obiectivele tale de vacanță și poți folosi mai eficient timpul făcând fotografii care te vor face sa zâmbești păstrând savoarea locurilor și nu vei avea numai fotografii cu peisaje.

1. Aproprie-te de subiect

Senzori mici, așa cum sunt cei ai telefoanelor mobile, au ca efect o adâncime a campului mult mai mare decât camerele DSRL, asta înseamnă că poti obține mai mult din scenă clară atunci când fotografiezi de aproape decât cu o cameră cu un senzor mai mare așa că folosește acest avantaj. Pe de altă parte faptul că ai o cameră mică și ușoară îți oferă mai multă flexibilitate. La unele telefoane, mai noi, ai chiar și stabilizator al imagini ceea ce e și mai bine. Dimensiunea mică a telefonului te ajută să te apropii de subiect și să obții imagini care nu ar fi fost posibile cu un aparat mai mare.

2. Creează mini-serii

Orașele și tările au în general teme care se repetă, caută să fotografiezi aceste teme. Aceasta metodă te va ajuta să încadrezi povestea călătoriei tale și deasemenea va oferi celor care văd imaginile tale o idee despre locurile vizitate.

3. Nu-ți fie frică de vreme

Vremea îți poate oferi poze interesante și cerul acoperit de nori îți dă posibilitatea să faci fotografii în lumina de la pranz, oferindu-ți mai multe oportunități. E mult mai ușor să-ți protejezi telefonul decât aparatul foto când plouă, deci fii aventuroasă.

4. Elementul uman

În general oamenii fac pozele mai interesante. Ei nu numai că furnizează o referință a dimensiunii dar oferă și un context pentru poze. Adăugând oameni în poză ai posibilitatea să prezinți cultura și mediul și crește angajarea auditoriului. Partea bună, atunci când faci poze cu telefonul, este că oamenii sunt atât de obișnuiți cu ele că nici nu te observă când le faci poze, având ca rezultat imagini mai naturale.

5. Liniile de ghidare

Întotdeauna e bine să ai o serie de idei de compoziție pregătite în caz că muza creației e și ea în vacanță sau când nu te ajută să fii creativă. Liniile de ghidaj sunt interesante pentru că îl atrag pe privitor în imagine concentrându-i atenția la ceea ce vrei tu să vadă.


ARTICOLE SIMILARE