Daca derulezi prin Instagram ore la rand si una din doua poze iti plac inseamna ca esti #instaobsesed. Inafara de a admite ca iti plac fotografiile utilizatorilor faimosi de Instagram poate ar fi cazul sa te perfectionezi si tu in domeniul fotografiei cu telefonul. Cu putina editare si creativitate, vei avea imediat un profil care sa iasa in evidenta.

1. Schimbă fundalul

Da, uneori ceva ușor ca schimbarea fundalului plictisitor cu unul cu mai multă culoare face o mare diferență. Găsește un grafiti colorat, sau o carte cu o copertă frumoasă sau chiar o hârtie de împachetat colorată.

2. Adaugă mai multă culoare

Începe să îmbrățișezi culoarea în pozele tale și rezultatul va fi mai interesant. Folosesirea culorilor luminoase sau pastelate va atrage privirea și îi va face pe cei care te urmăresc să se oprească o secundă în plus la pozele tale.

3. Totul se rezumă la perspectivă

Indiferent unde ești privește în sus și Instagramul va fi mai interesant. Unghiurile arhitecturale dinamice așteaptă să fie descoperite și îți vor îmbunătăți profilul.

4. Folosește camera telefonului

Pentru a obține acea fotografie demnă de Instagram este mult mai ușor dacă ai o multitudine de poze din care să alegi. Întotdeauna folosește aplicația de cameră a telefonului în locul camerei din Instagram pentru a putea face mai multe fotografii în loc de numai una.

5. Crează o temă

Nimic nu exprimă mai bine un profil bine gândit ca alegerea unei teme și păstrarea ei. Unii aleg o idee ca fotografierea picioarelor în diverse locuri alții aleg o culoare, oricare ar fi tema ta asta îi va ține pe cei care te urmăresc interesați de ceea ce postezi.

6. Taie fotografiile

Doar pentru că fotografiile de pe Instagram sunt pătrate asta nu înseamnă că nu trebuie să fii creativă. Totuși, nu uita că peisajele nu merită să fie tăiate pentru că e mult mai frumos sa le vezi în intregime și nu numai o bucățică.

7. Crează un profil armonios

Ai în vedere cum fiecare imagine se leagă de întreg și variază ceeea ce postezi.

8. Lumina naturală

Lumina naturală este totul, întreaba orice Instagram-pro și îți va spune să renunți la lămpi și reflectoare în favoarea luminii naturale. Cel mai bun moment al zilei în care să faci fotografii este 10am - 12pm.

9. Folosește filtre

Folosește filtrele ca să îmbunătățești fotografiile nu ca să le modifici.

10 Compoziția contează

Nu e nici o rușine în aranjarea cu grijă sau planificarea cu atenție a compoziției pozelor, și ce dacă durează 5 minute să obții poza perfectă.

11. Regula treimilor

Nu e nimic in neregulă cu o poză perfect centrată dar folosind regula treimilor vei adauga mai multă energie și interes vizual.

12. Calitate nu cantitate

Stiu că e greu să reziști impulsului de a posta ce ai mâncat la micul dejun, la prânz și la cină dar nimeni nu are nevoie și nici nu vrea să știe fiecare amănunt din viața ta. Prioritizează ce vrei să postezi și alege numai cele mai bune fotogrfii pentru Instagram.

13. Fotografia alb negru

Sunt puține efecte care au un asemenea impact ca fotografia alb-negru. Fie că o fotogrfie nu are culorile pe care le vroiai sau vrei să obții un efect minimalist, fotografia alb-negru nu trebuie subestimată.

14. Mai puțin înseamnă mai mult

Data viitoare când instagramul tău pare aglomerat reamintește-ți că fotografiile sunt mai frumoase când nu înghesui în ele prea multe elemente.


ARTICOLE SIMILARE