Pentru că selfie-urile nu le faci numai pentru tine, publicarea și administrarea selfie-urilor e o altă etapă importantă în drumul către un profil cât mai vizualizat și plăcut.

1. Experimentează cu filtrele.

Cele care își fac selfie au o aplicatie în telefon care adaugă dimensiuni interesante unei poze prin adăugarea de filtre. Nu orice filtru e adecvat pentru orice selfie deci joacă-te cu diferite opțiuni înainte de a-l alege pe cel potrivit. Cele mai simple filtre sunt "alb negru" și "sepia", chiar dacă nu ai o aplicație specială, în telefon probabil că ai aceste opțiuni. Alte filtre populare sunt cele care fac fotografia să arate vintige, romantică sau mai întunecată. Încearcă-le pe toate ca să vezi care se potriveste în poza ta.

2. Editează fotografia.

Daca ai un software de editare de poze poți adăugauga steluțe sau flori la fotografie înainte de a o publica. Poți să tai părți din fundal, poți să o redimensionazi astfel încat fața ta să fie încadrată altfel, să schimbi lumina. Acestea fiind spuse trebuie să utilizezi editarea cu precauție, dacă nu poti să faci ca fotografia să arate natural, mai bine ștergi modificările decât să postezi o fotografie evident modificată.

3. Publică fotografia pe toate rețelele de socializare Facebook, Twitter, TikTok și Instagram pantru a fi văzută de toți prietenii.

Atunci când publici un selfie fii personajul central, dacă pretinzi că faceai poza la ceva și fața ta din întamplare se găsește în cadru nu vei păcăli pe nimeni, fii mandră de fața ta draguță. Ai în vedere că unii oameni găsesc selfie-urile enervante și e posibil să atragi comentarii negative, dacă albumele tale online sunt formate în întregime din selfie-uri poate ar trebui să diversifici. Comentariile tale la selfiurile altora trebuie să fie așa cum ai vrea să se comenteze despre ale tale, deci dacă nu ai nimic frumos de zis mai bine nu comenta.

4. Fii la modă.

Selfie-urile au luat amploare în ultimii ani (și nu pare că se vor demoda curând) și este distractiv să participi la noile tendințele. Throwback thusdays: fiecare marți, se poblică fotografii din trecut. Vezi dacă poți sa gasesti niste fotografii cu tine din copilarie sau mai simplu publica una de saptamana trecuta. From where i stand: acest hashtag a fost creat de cei care vor sa arate locul în care au ajuns. Fă o poză a picioarelor într-o țară pe care o vizitezi pentru prima dată, pe plajă, sau pe trotuar sau oriunde vrei ca și ceilalți să te vadă. Feminist selfie: este un hashtag pe twitter care este foarte la modă, este despre a fi mandră că publici o fotografie cu tine chiar dacă nu ești cea mai frumoasă. Frumusețea vine în diferite forme. Hair smile: acesta este despre a-ti arăta părul. Dacă consideri că părul tău este cel mai frumos, fă un selfie scoțând în evidență părul în loc de zâmbet.

5. Asigurăte că locul unde vrei să faci un selfie e adecvat.

Sunt câteva locuri unde este complet inadecvat sâ faci selfie cum ar fi la înmormântări sau locul unui accident. Cele mai multe situații e bine să apelezi la bun simț dar ca regulă generală întreabă-te decă faci un selfie într-o anumită situație va supăra sau ofensa alți oameni. Daca răspunul este "Da" atunci ar trebui să lați selfie-ul pentru mai târziu. Înmormântările, nunțile și alte ocazii importante sunt total interzise, dacă ești la un eveniment la care este sarbătorită viața altei persoane lasă telefonul. Dacă vrei să-ți arăți machiajul sau ținuta pentru acel eveniment fă-ți selfie-ul înainte (oricum atunci machiajul e perfect si ținuta neșifonată). Similar dacă ești la un monument comemorativ mai bine lați telefonul în buzunar, nu face un selfie la un mausoleu sau statuie mai ales dacă un eveniment tragic a avut loc acolo.

Câteva ultime sfaturi:

Fii cât se poate de naturală altfel vei arăta că te străduești prea tare.
Corpul arată mai subțire dacă aduci mai in față o coapsă, deși să fii mandră de silueta ta e mai important și nu aparențele îți definesc abilitățile.
Abdomenul arată mai bine din lateral, pentru bărbați, lasp tricoul la locul lui, e mai bine decât să îl ridici, ca să arată neglijent și pe jumătate îmbrăcat.
Decolteul arată mai bine dacă stai întinsă pe jos sau pe pat cu coatele lipite de tine.
Dacă vrei să ai un selfie perfect de deasupra capului cumpără-ți un selfie stick. e o extensie a brațului și îți oferă selfie-uri mai interesante nu numai de deasupra dar și din alte unghiuri.


ARTICOLE SIMILARE