Fie că ne place sau nu trăim în era selfie. Deși tu ești personajul principal în selfie, decorul și lumina o pot face mai interesantă sau o pot strica indiferent cât de draguță ești.

1. Fii atentă la iluminare.

A avea o sursă de lumină este o parte esențială a oricărei fotografii, și selfie-urile nu sunt diferite. Dacă încerci să faci un selfie într-o camera intunecată sau în una cu o lumină puternică fluorescentă, sigur nu va arăta așa cum îți dorești. Lumina naturală este cea mai indicată, deci încearcă să faci selfie-urile lângă o fereastră sau afară. Soarele sau sursa de lumină trebuie să fie in fața ta, puțin peste nivelul ochilor este cea mai avantajoasă, ea va îndulci trăsăturile și nu va face umbre aspre de-a lungul feței. Dacă este în spatele tău sau într-o parte, trăsăturile vor apare întunecate și distorsionate. Folosește o perdea pentru a estompa lumina soarelui sau sursa de lumină puternică, a da impresia de trăsături ale feței mai atenuate și zâmbetul tău va fi mai atractiv.
Nu folosi blițul dacă poți, va crea o iluminare puternică a frunții, va distrortiona trăsăturile și vei avea un selfie cu ochi roșii. Nimic nu e mai rău decât a avea o umbră imensă pe față, atunci când ai dubii stai cu fața direct în sursa de lumină sau în penumbră. De exemplu atunci când soarele e la amiază umbrele pot arăta ca pungi sub ochi. Momentele cele mai bune de a face poze sunt două ore de la răsăritul soarelui și o oră după apusul soarelui atunci când lumina e mai blandă și mai frumoasă.
Atunci când faci poze în interior cel mai bine e să găsești o fereastră cu lumină naturală. O alta metodă e să pui o coală alba de hârtie sub bărbie (înafara cadrului) care va redirecționa o parte din lumină pe față si va reduce barbia dublă.

2 . Folosește camera de pe spatele telefonului.

În loc să folosești camera de pe fața telefonului pentru selfie folosește camera de pe spate. Camera de pe spatele telefonului face poze la rezoluție mai mare decât cea de pe fată care face poze neclare și întunecate. Va trebui să întorci telefonul și nu vei putea să te vezi atunci când faci o poză dar merită efortul.

3. Nu folosi o oglinda decât atunci când nu există nici un alt mod de a face fotografia dorită.

Imaginea va apare răsucita, camera va fi vizibilă și e posibil să obții străluciri ciudate. În plus poza ar putea fi distorsionată de vreme ce oglinda nu reflectă întotdeauna realitatea. Intinde mâna, folosește încheietura mâinii pentru a înclina camera către față și fă fotografia. E nevoie de ceva antrenament pentru a o face corect dar pană la urma vei ști exact unde să poziționezi camera pentru a te asigura că încadrezi întreaga față (niciodată nu tăia partea superioară a capului). Excepția ar fi atunci când încerci să faci un selfie a întregului corp, de vreme ce ar fi destul de complicat să fotografiezi mai mult decât capul și umerii fără o oglindă. Exerseaza să faci selfie atât cu mâna stângă cât și cu dreapta, vezi care îți oferă unghiul cel mai avantajos.

4. Ai în vedere fundalul fotografiei.

Cele mai bune selfie-uri cuprind mai mult decât o față, au ceva interesant în fundal. Chiar dacă faci o poză în interior sau afară verifică mai întâi ce este în fundal. Așează-te în așa fel încât să fii în fața fundalului pe care vrei alții să îl vadă. Natura este întotdeauna cel mai bun fundal. Primăvara sau vara poți sa faci un selfie in fata unei zone înverzite sau cu flori. Toamna poți sa fotografiezi culorile schimbătoare ale frunzelor din fundal și iarna poți surprinde maiestatea zăpezii. Dacă natura nu este genul tău poți să stai în camera ta și să faci un selfie, fă totuși ordine înainte. Poți deasemenea să așezi ceva interesant în fundal atâta timp cât nu distrage atenția. De exemplu, dacă îți place să citești atunci niște rafturi cu cărți sunt un fundal bun. Totuși posterul unui film cu mulți oameni în el poate distrage atenția.

5. Fii atentă la photo-bombers.

Deobicei aceștia sunt frații mai mici cărora le place să se strâmbe, copiii care plâng, cațelul care se duce la toaletă în spatele tâu. Înainte de a face un selfie uită-te în jur pentru a te asigura că nimeni și nimic nu așteaptă să-ti strice momentul. Desigur dacă un photo-bomber tot reușește să se strecoare în selfie-ul tău poți sa refaci poza după ce intrusul pleacă. Dar asigură-te că verifici fundalul înainte să faci publică poza. Uneori photo-bomber aduc un plus imaginii. Nu arunca poza doar pentru ca sora ta mai mică e în ea, maimuțăreala ei în spatele feței tale serioase poate fi interesantă.

6. Adună câtiva prieteni care să fie în selfie.

Prima cerința a unui selfie este ca tu să fii în el dar nu e nici o regulă care să spună că trebuie să fii singură. Adună câtiva prieteni, rude sau cațelul ca să facă o poză cu tine. Poza nu va fi atât de controlată dar va fi vizual interesantă și simpatică pentru ceilalți să o privească și să le placă. Cu cât mai mulți oameni sunt în fotografie cu atât mai bine va fi vazută de mai mulți prieteni. Cu cât ai mai mulți prieteni în selfie cu atât va fi mai populară.


ARTICOLE SIMILARE