Pozele decente cu făcute telefonul în interior sunt greu de obținut în condiții normale, dar să obții luminițele și reflexiile bradului în condiții de iluminare slabă e o adevarată provocate. Iată câreva sugestii care te vor ajuta să realizezi fotografii frumoase ale bradului și a eventualelor personaje.

1. Nu face poze când ai lumină naturală. Vei face poze clare dar vei pierde toata frumusețea reflexiilor iar luminițele nu se vor vedea suficient de bine.

2. Aprinde instalatia bradului pe o iluminare continuă și stinge lumina din cameră.

3. Dacă telefonul tău nu are blitz sau trebuie să faci fotografia de la mai mult de 1m atunci trebuie să ai aprinsă o sursă de lumină difuză în apropiere gen o lampă de birou.

4. Pentru ca timpul de in care senzorul va capta lumina va fi destul de mare asigura-te ca tii telefonul nemiscat cat faci poza, fie ai un trepied fie il tii sprijinit pe ceva fix.

5. Renunță la modul "Auto" pentru că inevitabil telefonul va face cea mai proastă alegere.

6. Funcție de obțiunile telefonului modifică balansul de alb (WB), compensarea expunerii (EC) și declanșarea blitzlui.

7. Folosește un trepied (sau un suport facut din niste cărți) și funcția de declanșare întârziata (fie că e o opțiune a aplicatiei camerei telefonului fie ca iti instalezi o asemenea aplicatie) pentru a fi sigură că nu miști telefonul când faci fotografia. Datorită luminii reduse durează 1-3 secunde cât senzorul este expus dacă miști măna atunci fotografia va ieși neclară.

8. Atenție la compoziție aplică regula treimilor sau poate decizi să o ignori.

9. Profită de avantajele fotografiei digitale și fă cât mai multe poze cu setări diferite până când obții ceea ce-ți dorești.


ARTICOLE SIMILARE