Cine vrea sa fie ordonat? Nu e chiar așa complicat pe cât pare. Cei care își mențin casa ordonată fără efort aplică doar niste reguli pe care tu le ignori.

O curățare ușoară

Oamenii ordonați nici nu se gândesc să se ducă la culcare dacă au vase murdare în chiuvetă. Ei stiu că o ordonare rapidă a lucrurilor care nu sunt la locul lor în fiecare seară, înainte de culcare, îi va ajuta să aibă o dimineață ordonată. E mai ușor dacă ții dezordinea sub control în mod frecvent, astfel curățenia devine o activitate usoară și nu una neplacută.

Gândesc în perspectivă

Atuci când cei ordonați scot un lucru de la locul lui, îl și pun la loc. Atunci când intră pe ușă și își scot pantofii, îi pun în dulapul de pantofi, și nu îi lasă împrăștiați prin hol. Ei știu că până la urmă trebuie să îi pună la loc, deci ordonarea pe masură ce folosești lucrurile pare usoară.

Utilizează un sistem de organizare

Ai un sistem de organizare pe care îl folosești? Fă-ți unul și utilizează-l! Cheia în a fi ordonat este de a-ți crea condițiile de a fi ordonat. Asta înseamnă un loc pentru lucrurile care care îți pot aglomera spațiul: corespondența, hainele, ustensilele de bucătărie. Fiecare lucru are nevoie de un loc al său, sau de un sistem de a-l rezolva. Apoi utilizând sistemul îți va fi mai ușor de a menține ordinea.

O activitate pe termen lung

Atunci când cei ordonați văd ceva care trebuie rezolvat, rezolvă. Poate observă că robinetul de la baie e murdar, îl șterg deși nu este "ziua în care curăță baia". Dacă văd cărțile de pe raft răsturnate, le ridică. Au rezervate intervale de timp speciale pentru a face curațenie dar rezolvă rapid dezordinea neprevazută.