Îți speli hainele des pentru că le porți zilnic și se murdăresc, dar accesoriile pe care deși le porți zilnic uiți că ar trebui spălate sau cel puțin șterse aproape la fel de des.

Geanta

Geanta ar trebui sa o ștergi cu un șervețel antibacterian cel puțin o dată pe săptămână pentru că sa fim seriosi nici nu vrei să-ți aduci aminte unde ai așezat-o săptămâna trecută (în coșul de cumpărături, pe o bancă în parc, pe un scaun la cafenea etc).

Geanta de sală

Geanta de sală este un loc foarte bun pentru ca bacteriile să se înmulțească și totuși rar este curățată. Îndepărtează transpirația și bacteriile stergând-o cu un șervețel antibacterian când o golești după fiecare utilizare. Dacă geanta ta e de pânză atunci spal-o în mașină la un ciclu normal o dată pe lună.

Pantofii

Evident ca nu trebuie să îi cureți de fiecare dată când îi folosești dar o dată la 3-4 luni, când sunt murdari sau înainte să îi depozitezi tot trebuie curățați. Dacă îi cureți regulat atuci perechia de pantofi favorita va arăta la fel de bine ca atunci cand era nouă. Fiecare tip de încălțăminte se curăță diferit: Cum se curăță fiecare tip de încălțăminte.

Accesoriile de par

Elasticele de par și bentițele se murdăresc ca și hainele pentru că pe parcusul zilei sunt expuse la transpirație, bacterii și praf deci trebuie să le speli după fiecare utilizare. Agrafele de par nu sunt mai puțin murdare deși sunt metalice sau de plastic ele au urme de spuma de par sau straturi de fixativ care formeaza o peliculă ușor lipicioasă așa că și pe acestea trebuie să le speli cu apă și săpun după fiecare utilizare.

Bijuteriile

Funcție de cât de des le folosești și materialul din care sunt făcute, unele bijuterii trebuie să le cureți mai des altele mai rar. De exemplu ar trebui să cureți zilnic bijuteriile pe care le porți permanent (inelul de logodnă și verigheta), săptămânal alte bijuterii pe care le porți des (cerceii tăi favoriți pe care îi porți o dată la câteva zile), o dată pe an bijuteriile pe care le porti foarte rar (un pandantiv pe care îl porți ocazional).


ARTICOLE SIMILARE