A trăi minimalist e o mare dilemă în ziua de azi, suntem obișnuiți să auzim în fieacare zi și oriunde: "mai mult, mai mult", dar vedem și oameni care se străduesc să traiască cu mai puțin și sunt mai fericiți. Cum să scapi de dezordine și să păstrezi doar lucrurile esențiale? Va trebui să faci compromisuri la stil pentru a putea trăi minimalist?

1. Sortează

Primul (și cel mai important) pas este sortarea. E timpul să te aventurezi în dulapuri, sertare și rafturi și să scapi de toate lucrurile de care nu ai nevoie. Creează cutii cu obiecte: de păstrat, de aruncat și de donat și încetul cu încetul treci prin toate obiectele din fiecare cameră. Fii strictă cu ceea ce păstrezi, pentru că singura modalitate de a trăi cu mai puțin este de a scăpa de haos și de mulțimea de lucruri acumulate. Dacă ești genul care gândeste "Am să păstrez asta pentru că poate într-o zi am să am nevoie de ea!" Intr-o zi nu însamnă azi. Dacă nu o utilizezi în mod regulat atunci nu trebuie să o păstrezi.

2. Inventariază

Acum că ai rămas numai cu lucrurile care îți plac și le folosești, e timpul să le inventariezi pentru a avea o imagine de ansamblu a ceea ce ai, iar atunci când cumperi ceva să știi sigur că nu deții deja un produs asemănător. Să nu mai fii pusă în situația să îți cumperi o fustă neagră numai pentru că ai uitat că ai deja una, ci să o cumperi că modelul nou îți place mai mult decât cea veche și atunci o vei păstra pe cea nouă.

3. Organizează

Atunci când îți organizezi dulapul sau un sertar cel mai bine este să începi cu o foaie albă. Scoate totul din spațiul pe care urmează să îl organizezi. Apoi găseste modalitatea cea mai bună de a le pune la locul lor. Pune lucrurile pe care nu le folosești des mai în spate și cele pe cale folosești în fiecare zi la îndemână. Dacă începi cu un dulap sau sertar gol vei avea posibilitatea să folosești fiecare centimetru din el.

4. Un lucru în plus = un lucru în minus

Numai pentru că vrei să traiești minimalist nu înseamnă că nu ai voie să faci cumpărături, dar motoul tău ar trebui să fie: dacă cumperi un lucru unul trebuie să îl arunci. Această regulă se aplică la haine, ustensile de bucătărie, pantofi etc. Daca vrei să aduci ceva în spațiul tău atunci trebuie ca imediat să donezi un alt obiect.

5. Spațiul de depozitare secret

E o modalitate de a ascunde lucrurile tale (organizate) la vedere fără să-ți stea în cale. Băncile, tabureții, comodele și coșurile sunt toate opțiuni de stocare. Cumpără lucruri care pot avea dublă functionalitate și vei avea la îndemană toate lucrurile de care ai nevoie.

6. Toate lucrurile au nevoie de un loc al lor

Cheiea organizării este de a găsi pentru fiecare lucru un loc al său. Atunci când folosești ceva și știi exact unde să îl pui la locul lui e mult mai ușor să-ți păstrezi casa ordonată și functională.


ARTICOLE SIMILARE