Nu poți să căștigi batălia cu dezordinea înainte de a renunța la scuzele care te impiedică să acționezi. Iată câteva soluții la câteva dintre cele mai frecvente pretexte.

1. Eforturile tale de organizare nu par să aibă vreun rezultat

Evită oganizarea în zig zag. Nu vezi rezultatele pentru că îți împrăștii efortul în mai multe camere. Pentru rezultate vizibile lucrează pe rând la câte o cameră și în ea la câte o secțiune pe care când o termini treci la alta.

2. Sunt prea multe lucruri de făcut

Realizează un plan pentru a face pe rând fiecare activitate în parte. Examinează fiecare cameră pe care vrei să o organizezi și împarte-o în arii mici pe care le poti rezolva în 15 minute. Realizează cate o activitate în fiecare zi și nu te descuraja la finalul a 30 de zile vei avea organizate cel puțin 30 de secțiuni.

3. Nu pot să renunț lucrurile astea, aparțin cuiva drag sau poate voi avea nevoie de ele în viitor.

Pastrează numai lucrurile care sunt relevante pentru tine, pe care le utilizezi și pentru care ai loc. Cere unei prietene de încredere să te ajute să sortezi lucrurile cu valoare sentimentală, e ușor să te pierzi în trecut când citești vechile scrisori dar o prietenă te va ține obiectivă.

4. Dacă nu pot să o fac perfect mai bine nu o fac deloc

Apucate de treabă fă tot ce poți în timpul alocat și acceptă că poate nu va fi totul perfect. Fă-ți un plan de organizare care e folositor acum pe care poate îl vei actualiza mai tarziu, important este să începi. Începe cu proiecte mici ușor de realizat cum ar fi sertarul cu șosete. În fiecare dimineaăa când vei găsi sosetele împerechiate vei fi motivată să faci ordine și în alte sertare. Experimentând, efectele organizării te vor motiva. Alege progresul nu perfecțiunea, repetă-ți că aproape perfect este suficient de bine și treci mai departe. Nu te pierde în detalii care nu au importanță.

5. Sunt atât de ocupată, nu am timp

Găsește-ți timp să te organizezi. Tot ce ai nevoie sunt 15 minute când timpul expiră te oprești, dacă mai ai inca 15 minute mai realizezi o activitate.

6. Nu am timp și nici energie să fac azi nimic, fac mâine

Stabilește termene limită și recompensează-te când îți realizezi obiectivele.

7.Oricât de mult ai încercat nu poți să rezolvi dezordinea.

Nu poți ascunde toată dezordinea dar o poți restrânge. Vezi unde se adună și actionează acolo pentru a o rezolva. Caută prin casă cutii, castroane, boluri, cosuri care le poti integra in decor si care iti pot servi si la organizarea mărunțișurilor problemă. Nu uita că organizarea nu înseamnă să cumperi cutii frumoase (adica să aduci în casa deja încărcată alte obiecte), ci să folosești creativ ceea ce ai deja.


ARTICOLE SIMILARE