Feng Shui cu Lucky Bamboo

Lucky Bamboo este o planta populară și puternică în cultura Feng Shui, un simbol al norocului, sănătății și prosperității, aceasta atrage și crește fluxul de energie pozitivă în casa și în afacerea ta. In același timp, Lucky Bamboo reactivează orice energie stagnantă făcând energiile (Chi) să se poată mișca liber.

Numărul de tulpini dintr-un aranjament de Lucky Bamboo este un lucru important. Tradițional aranjamentele au între una și zace tulpini, deși există și aranjamente cu mai multe tulpini.

Numărul par de tulpini

Conform legendei antice, o plantă de Lucky Bamboo cu două tulpini simbolizează de două ori mai mult noroc și o relație fericită.

În cultura Chineză numărul patru are o conotație negativă pentru că cuvântul patru se pronunță foarte asemanator cu cuvântul moarte. O plantă cu patru tulpini nu va fi găsită niciodată în casa sau biroul cuiva de cultură Chineză.

Un aranjament cu șase tulpini de Lucky Bamboo simbolizeaz[ că în condiții favorabile va furniza un aflux de bani și noroc.

Opt tulpini simbolizează noroc și fertilitate și zece reprezintă o viața împlinită.

Tulpinile în număr impar

Conform tradiției Chineze antice, o tulpina de Lucky bamboo reprezintă o viața simplă și împlinită plină de noroc.

Trei tulpini reprezintă longevitate noroc și prosperitate.

Un aranjament cu cinci tulpini echilibru in toate ariile vieții pline de fericire și noroc.

Șapte tulpini reprezintă sănătate și noroc în toate tipurile de relații.

Nouă reprezintă prosperitate, sănătate și dragoste.

Unsprezece tulpini semnifica noroc în toate ariile vieții.

Un aranjament de doua zeci și unu de tulpini de Lucky Bamboo este foarte puternic în toate ariile vieții.

Cele cinci elemente Fenf Shui

Atunci când este utilizat în Feng Shui Lucky Bamboo include toate cele cinci elemente: lemn, pământ, apă, metal și foc. Culoarea verde a plantei reprezintă lemnul, pământul este reprezentat de pietrele din vas și de culoarea maro a radacinilor. Apa din vas și culoarea albastru reprezintă apa. Metalul sau figurinele (metalice sau de culoarea metalului) care decoreaza aranjamentul reprezinta metalul. Culorile argintiu, auriu, cupru, bronz sau alama reprezintă deasemenea metalul. Roșu, vișiniu sau roz, culorile vasului sau panglicilor cu care este decorat aranjament reprezinta focul.

Lucky Bamboo ca idee de cadou

Oferirea cadou a plantei Lucky Bamboo crește norocul pe care planta îl aduce. Aceste plante relativ iefine sunt un cadou extraordinar pentru ocazii ca zilele de naștere, aniversări, sărbători, cadouri de casă nouă sau pentru deschiderea unei afaceri (desechidere unui nou birou sau magazin). Dacă hotărăști să cumperi un Lucky Bamboo pentru tine consideră-l ca un cadou pentru familia ta, pentru casa ta sau pentru biroul tău.

O plantă de Lucky Bamboo este atât flexibilă cât și puternică, ceasta simbolizează abilitatea de a accepta schimbările și de a merge înainte în toate aspectele vieții. Adăugarea unei plante de Lucky Bamboo în casa sau în biroul tâu îți aduce pace și armonie și te poate face mai sănătoasă și mai energică pentru că energia pozitivă (Chi) se miscă liberă în jurul tău.


ARTICOLE SIMILARE