Copiilor le plac camerele de joacă, dar mulți părinți nu le suportă: nu se știe cum dar indiferent de cât de des strângi, este întotdeauna dezordine. Dacă asta te enervează, încercă aceste aceste sugestii și vei reușii să ții situația sub control.

Dacă adoptați (tu și copii tăi ) aceste obiceiuri, colecția de jucării va părea mult mai ușor de controlat.

1. Ordonarea camerei este o afacere de familie după cină

Angajarea tuturor îi ajută oe copii să învețe și să fie încurajați de părinți- plus, sunt șanse mult mai bune ca toate jucăriile să ajungă la locurile lor. Puteți cânta un cântecel inventat despre curățenie sau să inventați povești despre jucării, astfel ordinea devine o activitate distractivă și nu una neplăcută și plictisitoare.

2. Tratează curățenia ca și cum ar fi ultimul joc al zilei

Jocul "Tornada": stabilește timpul de curatenie între 3 și 5 minute - nu vrei să dureze mai mult pentru că copii se vor plictisi - și explică-le copiilor că trebuie să termine înainte ca să vină tornada. Copii au o imaginație bogată așa că folosește-o în avantajul tău.

3. Narează întregul proces de curățenie

Spunând de exemplu "Pun capacele la carioci ca să nu se usuce" sau "Pun cărțile pe raft pentru a le proteja atunci când nu le citești" îi vei ajuta pe copii să învețe scopul din spatele curățeniei. E adevărat că procesul de narare pare inutil dar vei observa că, cu timpul, copii vor încorpora în vocabularul lor cuvinte ca "raft" sau "capac" ceea ce înseamnă că ascultă ce le zici.

4. Recompensează ajutorul dat de copii la curățenie după ce termini

Strânge jucăriile împreună cu copii în fiecare seară furnizând sugestii și ghidându-i cu blândețe. Și atâta timp cât te ajută și jucăriile nu mai sunt împrăștiate oferă-le o mică recompensă în bani. Asta îi va motiva să te ajute și data viitoare, și deschide deasemenea calea către o lecție de economisire a banilor.

5. "Cântecul curățeniei"

Muzica ajută sa faci aproape orice situație mai distractivă, de ce nu și curățenia? În timp ce faci curățenie pune același cântec în fiecare seară (poate fi orice melodie eventual melodia favorită din desene animate) și copiii vor aștepta momentul.

6. Ai o atitudine veselă - chiar dacă nu ai chef să faci curățenie

Chiar dacă ai avut o zi proastă, atitudinea e totul. Dacă copilul te vede mormăind și plângându-te când speli vasele sau dai cu mopul atunci, va considera că activitatea de a face curațenie este ceva extrem de neplăcut și trebuie evitată prin orice mijloace.

7. Pune jucăriile "la culcare"

Nu e așa că nu numai puiul tău are nevoie de odihnă, ci și jucăriile? Jucăriile trebuie să meargă și ele la culcare și au locurile lor clare unde se odihnesc, astfel creezi o încheiere naturală a zilei de joacă și îți încurajezi copilul să își pună jucăriile la locurile lor.

8. Dacă ai încercat toate variantele și nu ai reușit, atunci fă ordine singură

Uneori trebue să faci ce trebuie, îți ia 10 - 15 minute în fiecare seară, după ce copii s-au culcat să le strângi jucăriile. astfel nu te vei scula în dezordine.


ARTICOLE SIMILARE