Este ușor să adaugi evenimente în calendar dar să faci în așa fel încât să pe poți realiza pe toate e cu totul altceva. Calendarul sau agenda se transformă de multe ori într-o problemă în sine în loc să fie un ajutor în organizare. Între întâlnirile de afaceri, întâlnirile cu familia, prietenii, organizarea unei petreceri ai noroc dacă mai poți avea timp pentru tine. Din fericire există Gooogle Calendar (pe care îl ai mereu cu tine în telefon) care are suficiente obțiuni care să te ajute.

1. Transformă întâlnirile în unele mai productive

În general, ce depășeste durata programată a unei întâlniri e o pierdere de vreme. Deschide Calendarul Google în browser intră în Settings (Setări) >General Settings (Opțiuni Generale), derulează până la "Default event duration" (Durata prestabilită a evenimentului) și bifează căsuta "Speedy meetings" (Intâlniri Rapide) asta va face ca întâlnirile de o jumătate de oră să se încheie cu 5 minute mai devreme și cele de o oră sau mai mult se vor termina cu 10 minute mai devreme.

2. Stabilește-ți obiective

Vrei să citești mai mult sau să petreci mai mult timp în natură? O alta funcție a calendarului de Google te ajută să reușești să-ți îndeplinești obiectivele. În aplicația Google Calendar apasă pe butonul "+" și apoi alege "Goal" (Obiective) apoi vei fi intrebată să alegi ce obiectiv, cât timp sau de câte ori pe săptămână și care este cel mai bun moment al zilei. Calendarul va găsi automat un interval si va face programarea. Partea cea mai utilă e că dacă programezi ceva care se suprapune peste intervalul găsit Google Calendar va reprograma obiectivul și așa vei fi incurajată să îl atingi.

3. Vrei să fii la curent cu evenimentele

Poți să urmărești echipa ta favorită sau să vezi care sunt sărbătorile legale în fiecare țară, să afli când răsare și când apune soarele și altele prin subscrierea la calendare predefinite. În Google Calendar de pe desktop și in partea dreaptă în Settings (Setări) > Calendars (Calendare) >Browse Interesting Calendars (Răsfoiți Calendarele Interesante) și alege (Subscribe) și ce calendar vrei să îl vezi în calendarul tău.

4. Lista de activități

Realizează activitățile de pe listă la timp stabilind mementouri. Apasă semnul "+" din aplicația Google Calendar și selectează "Reminder" (Memento). Vei avea câteva opțiuni predefinite ca telefon, text, e-mail sau poți să adaugi obțiunile tale și calendarul îți va reaminti de ele până când le vei realiza.

5. Planificarea unei excursii cu prieteni

Bineințeles că poți să creezi un document în Google Doc, dar într-un calendar comun sunt mai ușor de programat planurile de calătorie ale grupului. Pe desktop în My Calendars (Calendarele Mele) selectează un nou calendar și după ce ai completat detaliile adaugă e-mail-urile celor cu care vrei ca calendarul să fie comun (la fel cum ai face și cu un Google Doc). Această opțiune este foarte utilă dacă lucrezi cu o mica echipă și vrei să știi care coleg este în ce întâlnire și când.

6. Experimentează cu noi caracteristici

Vrei acces la cele mai noi setări pe care le testează Google? Tot ce trebuie să faci este ca din Google Calendar de pe desktop în Settings (Setări) alege "Labs" (Google Labs) alege-le pe cele pe care vrei să le încerci și salvează. De exemplu poți scurta durata zile din calendar pentru ca între 11 PM și 7 AM nu ai întâlniri programate, sau poate că ai un alt program și dormi ziua.


ARTICOLE SIMILARE