Dacă ai o tabletă cu Android și chiar dacă nu ești artist încă, ai toate motivele să încerci să devii cu ajutorul ei. Tabletele au performanțe din ce în ce mai bune iar aplicațiile pentru desene și schițe au ținut pasul cu ele, ceea ce înseamnă că ai putea avea un ateler de pictură laîndemână.

Urmatoarele aplicații sunt atât pentru profesioniști cât și pentru amatori. Deși un stylus nu este obligatoriu pentru a desena, este totuși bine să îl folosești pentru a utiliza aceste aplicații la intregul lor potențial.

1. ArtFlow

Această aplicație are o mulțime de instrumente și e perfectă atât pentru desene rapide cât și pentru arta serioasă. Versiunea gratuită îți permite să salvezi numai în formatul JPEG sau PNG, dar versiunea pro îți permite să exporți și în formatul PSD pentru a putea continua editarea desenului pe desktop.

2. MediBang Paint

Aplicația are toate instrumentele de care ai nevoie și este similară cu suita Adobe. Pentru că această aplicație este gratuită și are atât de multe instrumente vei găsi ușor online tutoriale cum să le folosești pe toate.

3. Infinite Painter

E o aplicație foarte simplă și imediat vei vedea numai șase instrumente (pensula, un instrument de intindere a culorii, ștergere, dimensiunea pensulei, culoarea și opacitatea pensulei) dar restul sunt numai la un buton distanță. Este o aplicație minimalistă dar are suficiente instrumente pentru a crea imagini profesionale.

4. Autodesk SketchBook

O altă aplicație care îți permite să îți continui desenul încept pe tabletă pe desktop și partea bună este că atât aplicația cât și programul pentru desktop sunt gratuite.

5. ArtRange și ArtRage Vitae

O altă aplicație care îți permite să iti continui desenul încept pe tabletă pe desktop. Instrumentele și paleta de culori le poți afișa permanent sau le poți ascunde pentru a avea mai mult spațiu pentru desen. O parte din instrumente sunt gratuite pe altele le poți cumpăra.

6. Paper Draw

Majoritatea aplicațiilor încearcă să îți furnizeze un mediu minimalist și modern dar PaperDraw îți afisează toate instrumentele. În varianta Vip ai acces la noi instrumente.


ARTICOLE SIMILARE