Nu e nimic nou că punem în bajaje lucruri total inutile pentru că, nu e așa, nu știi când vei avea nevoie de cizmele pentru vreme rece atunci când te duci la mare. Adevărul e că indiferent cât de bine ai organiza și împacheta hainele nu poți crea suficient spațiu pentru toate lucrurile pe care vrei să le iei cu tine. Din fericire, unele lucruri "esențiale" în vacanță nu sunt chiar așa importante și poti să le lași acasă.

1. Tehnologie

Încearca să iei numai telefonul cu tine, nu degeaba se numește smartphone - poate să facă aproape orice. Descarcă aplicația Kindle, pune în Google Drive toate documentele importante și conectează-te la toate conturile de pe mobil. Fără laptop, Kindle sau tabletă vei economisi spațiu și cel mai probabil vei fi mai puțin stresată.

2. Pantofi incomozi

Nici o turistă, indiferent de destinație, nu ar trebui să aibă în bagaje mai mult de trei perechi de pantofi: o pereche confortabilă (fie încalțări de drumeții montane, fie Converse), o pereche casual (sandale sau ghete, funcție de sezon) și dacă este absolut necesar o pereche de pantofi pentru ținuta de seară.

3. Mâncare

Nu este cea mai bună parte a vacanței posibilitatea de a savura mâncarea locală? Înafară de câteva gustări care să te susțina cât calatorești, orice altceva trebuie să rămână în câmară. Daca vrei să nu mănânci fiecare masă la restaurant și să faci economii atunci după ce ai ajuns la destinație poti să îți cumperi câteva alimente de bază ca pâine, lapte și fructe.

4. Cosmetice

Deși unele produse cosmetice cum ar fi mascara, fond de ten și o nuanță neutră de fard de ploape sunt obligatorii pentru unele, lasă acasă totuși numeroasele nuanțe de blushe, pensule și alte câteva nuanțe de ruj. Poți să iei cu tine mostrele de produse pe care le ai, sunt compacte și distractiv de experimentat.

5. Camera foto

Instgramul ne face pe toate să ne credem fotografi dar dacă nu ești fotograf profesionist atunci camera telefonului este suficenta în vacanță. Aparatul foto DSLR este mare, greu și scump iar telefonul îți incape în buzunar și oricum îl iei cu tine. Alegerea e clară.


ARTICOLE SIMILARE