Nimic nu adaugă în casă o pată de culoare mai frumoasă decât florile proaspete, mai ales atunci când nu ai o grădină. Totuși dacă vrei ceva mai statornic dacât un buchet într-o vază e timpul să explorezi plantele de apartament.

Am selectat câteva plante care îți vor adăuga culoare în casă dar nu necesită foarte multă atenție și îngrijire.

Panseluțele
Sunt peste 500 de varietăți de panseluțe. Acestea în general înfloresc primavara dar dacă le pui într-un balcon răcoros și umbrit vor inflori și vara.

Orhideele
Nu-ți face griji dacă obișnuiești să uiți să uzi plantele, în general orhideele sunt greu de ucis. Orhideele au nevoie de lumină puțină, puțină apă și căldură pentru a putea admira petalele frumoase pentru multe luni.

Kalanchoe
Aceste flori necesită puțin efort pentru ca kalanchoe este de fapt o plantă suculentă care poate supraviețui fie în plin soare fie în penumbră.

Begoniile
Ai un mic balcon care are nevoie de puțină viață? o begonie va produce o mulțime de flori care să te înveselească. Dacă nu ai spațiu în balcon un ghiveci în dreptul unei ferestre însorite îți va fiurniza suficientă lumină pentru ca begonia ta să fie fericită.

Musetelul (Romanița)
Aceasta plantă cu miros dulce are nevoie numai de puțina lumină și bonus ține dăunătorii la distanță.

Fuchsia (Cercelus)
Da, aceasta este planta de la care provine numele culorii. Florile atârnă ceea ce o face perfectă pentru coșurile suspendate și nu îi place prea mult soare.

Scutul persan
Umbra, căldura și umiditatea sunt cele mai bune pentru a obține frunzele pătate cu mov specifice acestei plante.

Crinul păcii
Este ușor de îngrijit și de aceea este una dintre cele mai populare plante de apartament. Dacă ai copii mici sau animale de companie ai grijă: e otrăvitoare.

Arpagicul
Este practic o plantă imposibil de omorat și face flori mov. Cea mai bună parte e că frunzele dar și florile le poți folosi la condimentarea mâncărurilor.

Cactusul de Craciun (Craciunița)
Dacă chiar crezi că nu poți avea grijă de o plantă de apartament, nu renunța înainte de a avea grijă de un cactus. În special acesta care înflorește în preajma sarbatorilor.

Busuiocul mov
Nu numai că este o plantă frumoasă dar este și foarte utilă în bucătărie pentru că o poți utiliza la fel cum folosești busuiocul tradițional.

Calathea (Planta păun)
E ușor de observat de ce se numește planta păun - frunzele ei tropicale în mov și verde și modelul lor unic arată ca penele unui păun. E mai pretențioasă decât celelalte pante tropicale, preferând umbra sau lumina diminuată și ceva umiditate.

Bromelia
Este obișnuită pentru centre comerciale, birouri și spații publice. Bromelia are atât frunze pătate cât și flori tropicale portocaliu aprins și galben. Cea mai bună parte este că aceasta poate fi udată numai o dată pe lună.

Maranta (Planta care se roagă)
Aceasta plantă este o altă opțiune cu frunze interesante și colorate. Este ușor de îngrijit dar uneori atrage dăunătorii așa că trebuie să fii atentă.

Echinocactus (Cactus arici)
Un cactus cu flori extraordinare roz sau rosii. Preferă soarele direct atunci când este posil.

Brandegena (Planta crevete)
Numită după florile de culoare roz această plantă este ușor de îngrijit atâta timp cât o plantezi într-un sol care drenează ușor. Dacă o așezi într-un loc însorit o să înflorească tot anul.

Clivia (Crin-roșu)
Este o plantă Sud Africană care a devenit foarte căutata datorită florilor roșii-portocalii care seamană cu hibiscus. Ea se seimte cel mai bine direct în soare și nu se supără dacă uiți de ea ocazional. Dacă ai copii mici sau animale de companie ai grijă: e otrăvitoare.

Abutilon (floarea artar)
Deși pare surprinzător unele varietăți de arțar sunt chiar plante de apartament excelente. Ca un pom mic sau tufă, arțarii care înfloresc au chiar un impact ca plante de interior.

Planta Zebră
Frunzele ca zabra o fac un castigator imediat iar dacă ești dispusă sa o ajuți în perioada de hibernare vei obține o mulțime de flori galbene ca o coroană.


ARTICOLE SIMILARE