Trăim în era informației, pe măsură ce mai din ce în ce mai multă informație inundă internetul zilnic, devine o problemă să ținem evidența detaliilor pertinente și relevante. Ce citim cel mai des sunt informații neimportante dar totuși atunci când găsim ceva relevant cum am putea să luam notite fără a intrerupe activitatea în curs?

Atât Evernote cât şi Google Keep furnizează soluții la această problemă, dar care este cea mai bună opțiune? Acest ghid detaliază ambele variante pentru a te ajuta să iei decizia potrivită.

Interfața

Când vine vorba de luarea de notițe, puține elemente sunt mai importante decât interfața utilozatorului. Organizarea notelor și posibilitatea de a le găsi repede este vitală pentru productivitate. Din acest punct de vedere Google Keep și Evernote sunt foarte diferite.
Google Keep are notele organizate ca post-it-uri, permițând utilizatorilor să vadă o parte din conținut. Există patru tipuri diferite de note: text, imagine, desen sau liste. Poți deasemenea să adaugi la note alarme, să le ordonezi pe culori și să-ți creezi propriile taguri.
Google Keep este simplu, fără prea multe caracteristici inutile, el furnizează utilizatorilor un mod simplu de a lua notițe și nimic altceva.
Când vine vorba de găsirea notelor, utilizatorii au două opțiuni: Grid View și List View. Se pot deasemenea sorta notele în note normale și note de reamintire. Pentru mai multe optiuni de sortare utilizatorii trebuie sa utilizeze tagurile.
Evernote este organizat mai mult ca un caiet de notițe traditional și are caracteristici mai complexe decât Google Keep. Notele sunt organizate în diferite caiete (Notebooks) care pot fi împărțite la rândul lor în secțiuni diferite. Exista câteva zeci de sabloane pe care le poți alege pentru fiecare notă, multiple opțiuni de formatare a textului, tag-uri și altele. Organizarea este mult mai ușor de adaptat pentru nevoile fiecăruia. Utilizatorii pot sorta notele după data în care au fost create sau actualizate, dupa titlu și după tag-uri. Pentru Evernote sunt disponibile și alte metode de sortare dar acestea sunt accesibile cu plata unui abonament.

Colaborarea

Colaborarea este următoarea parte vitală a luării de notițe. Cei care utilizează Google Keep sau Evernote în scop profesional sau ca studenți, trebuie să aibă posibilitatea să lucreze împreună și să vadă aceleași notițe.
Google Keep face colaborarea simplă ca partajarea în Google Doc. Din notă folosești pictograma scrii adresa de email a colaboratorului și când a primit invitația acesta poate vedea și edita nota.
Evernote face colaborarea puțin mai dificilă. Pentru a partaja o notă sau pentru a lucra împreună cu cineva, trebuie sa dai click pe butonul share din partea dreapta sus a ecranului să alegi o opțiune și să introduci numele sau adresa de email. Utilizatorii pot crea și sectiuni partajate în care toate notele pot fi vazute și editate de colaboratori. Pe total procesul necesită câțiva pași în plus față de Google Keep.

Extensii și utilizare ușoară

Unul din marile avantaje ale aplicațiilor ca Google Keep și Evernote este ușurința cu care utilizatorii pot salva site-uri, imagini și videoclipuri de pe internet. Dacă găsești ceva relevant pentru interesele tale, nu trebuie să copiezi link-ul și să creezi o nouă notă, doar trebuie să dai click pe extensie sau pictograma "adaugă" și automat este creată o notă.
Și Google Keep și Evernote au extensii care merg cu Google Chrome și Firefox. Există deasemenea aplicații pentru Android și iOS care extind această funcționalitate pentru telefon.
Google Keep creează automat o notă atunci când activezi extensia, dar ai optiunea să o denumești și să incluzi detalii despre ce este vorba în ea. Este ușor și simplu, exact de ce au nevoie uni utilizatori.
Evernote Web Clipper funcționează aproximativ la fel, dar le oferă utilizatorilor mai multe opțiuni atunci când salvează conținut de pe internet. Poți salva ca articol, articol simplificat, pagină întreagă, bookmark sau ca și captură de ecran. Poți deasemenea să adaugi taguri personalizate și să alegi în ce folder să fie salvată înainte a finaliza alegerea.
Ca și mai devreme Evernote adaugă mai mulți pași și opțiuni dar altfel este un proces simplu. Dacă vrei mai multe opțiuni la modul de salvare al notelor Evernote este pentru tine, altfel Google Keep castigă la simplitate.

Integrarea

Google Keep este evident foarte bine integrat cu celelalte produse Google. Poți deschide Keep din alte aplicații pentru a lua notițe fără a părăsi serviciul în care ești deja. Dacă lucrezi în principal în ecosistemul Google atunci Keep este perfect pentru tine dar dacă alte aplicații sunt parte din rutina ta zilnică atunci poate că Evernote este o opțiune mai bună. Evernote este integrat cu aplicații ca Gmail, Outlook, Sealesforce, Slack și multe altele. Deși nu este la fel de ușor de utilizat ca integearea Google Keep, Evernote se adresează mai mult utilizatorilor profesionali.

Care este mai bun?

Pe total ambele programe au caraceristici care le fac să merite să fie luate în considerare. Totuși, Google Keep este o aplicație strict de luat notițe, în timp ce Evernote poate fi folosită pentru colaborarea în echipă, scrierea de documente și multe altele (acest articol a fost scris și editat în Evernote). Google Keep este cel mai bine utilizat de studenți și de cei care iau ocazional notițe, în timp ce Evernote este mai potrivit în contextul profesional.


ARTICOLE SIMILARE