Desen albina

Albina este printre cele mai îndrăgite insecte mai ales de catre copii foarte mici care învață ușor sunetul pe care îl produc aripile albinelor atunci cand zboară bâzzz... Deși albina are un rol important tot anul ea este considerată în principal un simbol al primăverii, pentru munca ei asiduă de a poleniza pomii fructiferi. Desenul în 4 pași simpli e format din cercuri și ovaluri este potrivit pentru copii de 3-5 ani care sunt în etapa de dezvoltare în care reușesc să traseze controlat aceste forme.

1. Capul este îl desenăm ca un rotund, dimensiunea lui ar trebui să fie aproximativ o treime din viitoarea albinuță.
Albina etapa1

2. Corpul este un oval suprapus parțial peste primul rotund. Ovalul poate fi mai alungit sau mai turtit funcție de cât de grasuță vrei să fie albinuța.
Albina etapa2

3. Acum să adăugăm câteva detalii: antenele, ochii, gura, dungile de pe corp și acul (nu ar mai fi albină daca nu ar avea ac).
Albina etapa3

4. Deși în natură albina are un singur set de atipi acesta are o formă aparte și pare a avea două seturi de aripi. Pentru simplitate vom desena un set de aripi mai mari în partea de sus a corpului folosind ca formă bază ovalul.
Albina etapa4

5. Și în partea de jos a corpului desenăm un alt set de aripi folosind ca formă de bază un rotund.
Albina etapa5


DESENE ASEMĂNĂTOARE