Din mărgelele Hama poți crea decorațiuni și fără să folosești fierul de călcat, ai nevoie de puțina imaginație și îndemanare.

Materiale:

  • Mărgele hama
  • Fir de plastic, elastic sau ață rezistentă
  • Ac mare (dacă folosești fir de plastic sau elastic subțire nu ai nevoie de el)

1. Taie o bucată de ață de aproximativ un metru, e suficent de lungă să nu trebuască să o prelungești de multe ori și e suficient de scurtă cât să nu se încurce. Oricum nu contează cât de lunga e ața, când se termină o înozi cu următoarea și nodul îl ascunzi în interiorul mărgelelelor.

2. Trece ața prin prima mărgea și apoi prin nod pentru ca celelalte mărgele să nu alunece.

3. Strânge bine lațul format în jurul primei mărgele și ascunde nodul în interior.

4. Adaugă un întreg rând de mărgele, egal cu înălțimea sau lătimea produsului final. Îți va fi mai ușor dacă pui un număr par de mărgele.

5. Pentru a începe al doilea rând: trece ața printr-o mărgea (aceasta va fi prima mărgea din randul al doilea) și apoi prin a doua mărgea din rândul precedent.

6. Contiună rândul adăugând cate o mărgea lângă fiecare a doua mărgea de pe rândul inițial.

7. Când ajungi la al treilea rând vei vedea că jumătate din mărgele vor ieși pe jumătate afară din rând și prin acestea vei trece ața în acest rând.

8. Continuă să adaugi rânduri până când ajungi la lungimea dorită. Dacă realizezi un produs circular atunci trebuie ca ultimul rând pe care îl faci să se îmbine perfect cu primul rând.

9. Când ai ajuns la finalul proiecutului treci acul de mai multe ori prin buclele făcute de ață între ultimele rânduri, iar dacă este un produs circular îl treci prin bucla făcută în jurul primei mărgele.

10. Taie ața și decorațiunea ta e gata.


ARTICOLE SIMILARE